Svine sylte

 

Dette skal du bruge :

2 kg. svinebov eller nakke (Alt svinekød kan bruges
750 g fersk flæskesvær
10-12 laurbærblade
3 dl god lagereddike
40-50 g salt
5 g stødt peber
3-4 blade husblas


Fremgangsmåde :


Sværen koges i 2 l. vand for svagt blus og under låg i 2 timer sammen med laurbærblade samt lagereddike.

Derpå sies suppen og den afkogte svær kasseres.

Kødet skæres i tern og koges i suppen i ca. 1½ time til alt er fuldstændig mørt.

Derpå tages kødet op i en skål og krydres med salt og peber.

Så lægges det i passende forme f.eks. foliebakker som kun skal fyldes 3/4 op.

Den let afkølede suppe smages evt. til med lidt mere eddike og tilsættes 3-4 blade husblas for en sikkerheds skyld.

Suppen burde stivne af sig selv, men det er ærgeligt hvis den ikke gør det, og med lidt husblas er man på den sikre side.

Fordel suppen over kødet og rør lidt rundt i formene.

Sæt den køligt i et døgns tid.

Server på groft rugbrød med syltede rødbeder og stærk sennep.